neděle 28. září 2014

No a už tu máme babí léto, kampak tedy vyrazit o víkendu? Znovuotevřená a krásně zrekonstruovaná Květná zahrada v podzimním slunku opravdu zářila. A pak ještě skvělé kafíčko a mandarinkový cheesecake v jedné z kroměřížských kavárniček.
















Včera kvůli přepršce zas zbyl konečně čas na návštěvu nové galerie a muzea v areálu bývalých Baťových závodů. Moderně zrekonstruovanou budovu 14 a 15 doporučuji. Momentálně k vidění umění počátku minulého století, kubismus, dále Špála, Čapek, Filla a Kupka ze soukromé sbírky Karla Čapka a O. Scheinpflugové, samozřejmě historie firmy Baťa a jejich technice i architektonické počiny, dílna, kde si můžete něco postavit, trochu toho retra a mnoho dalšího...










2 komentáře:

  1. Uzasne fotky Kromerizskeho zamku. Mandarinkovy cheesecake vypada naprosto neodolatelne. A skvely tip navstevy 14 a 15 budovy, az budu priste ve Zline, uz se tesim! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, proběhneme jak Podzámeckou zahradu tak i tuhle Květnou neboli Libosad, nejsou daleko od sebe. A v galerii určitě budou další dobré výstavy.

      Vymazat