sobota 9. února 2013

The Glass Room by Mawer - good reading and unexpected inspiration

Skleněný pokoj je nejen dobrá četba, ale také dobrý zdroj inspirace. Samozřejmě zejména pro počiny architektonické, dále pro návštěvu Brna a vily Tugendhat, no a dále zcela neočekávaně pro studium dámského oblečení ve 30. letech, kdy se hrdinka románu Liesel pohybuje po vile v širokých bílých kalhotách. V Kronice módy je symbolem kalhotového kostýmu Marlene Dietrich, která byla údajně první ženou, která oblékla na veřejnosti pánské kalhoty, což bylo na tu dobu hodně provokativní. Je dobré mít jedny takové klasické v šatníku. Nebo celý kostým.


 Vila Tugendhat, summer 2012, exteriors, garden


1930´s fashion - Marlene Dietrich is said to be the first woman wearing trousers in public.

 kalhoty Bandolera, 
sako Zara, 
lodičky Hogl, 
hedvábný šátek Tom Tailor,
 kabelka unknown (dárek z Anglie)

2 komentáře:

  1. To je krasne tematicky sladene! To sako se mi hrozne libi, ty kozene rukavy nemaji chybu! A do vily Tugendhat bych rada znovu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Vypadá to vše možná moc usedle a bez nápadu, ale vzhledem ke své profesi musím v určitých obdobích působit distingovaně a spíše nenápadně, však víš. Sako sedne opravdu dobře, i k tričku a džínám. A návštěvu interiéru vily tentokrát musíme zavčasu objednat, zájem byl loni nebývalý. Ale nejdřív si přečteš knihu, budeš mít k tomu místu osobnější vztah.

      Vymazat