pondělí 2. prosince 2013

Advent in Vienna

Takže nakonec jsem se na víkend zase vrátila do Vídně. Tentokrát se ulice rozzářily nádhernými ozdobami a světly. Kulturu jsme splnili v Albertině - Matisse a fauvisté určitě stojí za to, zajímavá je výstava děl rakouské umělkyně Sonji Gangl  a její studie lidského oka, trochu šokující  jsou up-side-down obrazy Georga Baselitze. Ledové kvádry s uvězněnými mamutky z Doby ledové zaujaly hlavně děti. A hravé dospěláky taky.
 
A tohle už je Advent u nás doma. Letos žádný věnec, takže trochu netradiční výzdoba. Inspirovala jsem se v jednom vídeńském květinářství, snad ten sukulent vydrží do Vánoc.

2 komentáře:

  1. Viden miluju....obvzlast tu Vanocni:)
    Kdybych to nemela tak daleko tak bych tam snad jezdila kazdy vikend;)
    Krasne Vanocni svatky Tobe a Tvym blizkym!

    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuji za přání, všimla jsem si, žes také neodolala předvánoční Vídni. My jsme si teď ještě "střihli" adventní lyžování v Bad Hofgasteinu. Blízkost některých oblíbených rakouských destinací bohatě využíváme, od vás je to přece jen dál. Mrzí mě, že nestíhám nic komentovat, ani nic nového vystavit, snad se polepším, ale od toho jsou novoroční předsevzetí. Přeji Tobě a Tvým blízkým nejen krásné vánoční svátky, ale i bujaré rozloučení se starým rokem a pak pohodový a šťastný rok 2014.

      Vymazat