sobota 5. ledna 2013

Italian recipes in a Czech kitchen


 Vzor - Příprava - Realizace - Výsledek
 Ostrovy mají vždy něco jedinečného, osobitého, tak i Elba. Hned po příjezdu trajektem vás o tom přesvědčí starý přístav Portoferraio s nedalekou překrásnou venkovskou usedlostí La Chiusa, kde produkují a prodávájí výborná vína a vynikající olivový olej extra virgine. Kousek odtud na vaši romantickou strunu zahraje letní sídlo Napoleona Villa San Martino a řeknete si, že to jeho "vyhnanství" zas nebylo tak špatné.
A když si uděláte výlet do vnitrozemí do malebných horských vesniček Sant´Ilario in Campo nebo San Piero in Campo, budete fascinováni úzkými uličkami a náměstíčky s květinovou výzdobou a návraty do historie např. v románském kostele s vzácnými freskami. Je toho tolik, že nevíte, co máte vyfotit dříve.


Ale zpět k Italovi, který z Elby pochází. Rodinná tradice začala v Enfole, kde jeho rodina vlastnila restauraci, tu jsme při hledání dive centra na Capo d´Enfola sice nenavštívili, protože jsme v té době o ní ještě nevěděli, ale museli jsme být někde blízko.Nedaleko jsme i kempovali. Příště se tam už mrknem.

3 komentáře:

  1. Mně ten Ital až tak moc nebere, ale ten recept na cuketové karbanátky, ten mě hodně zaujal :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  2. juuu, tys to krasne pospojovala dohromady! Od koho jsi dostala kucharku? Ja si vzdycky prala Jamieho Olivera, ale v dnesni dobe internetu, neni treba, ze... Karbanatky vypadaji lakave!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tedy moc chutnaly, ale pro pány příště radši přidám kousky uzeného.

      Vymazat