středa 3. dubna 2013

Easter Stroll through Central Madrid



 





Krásné karamické značení ulic a náměstí a kachlové obklady fasád - azulejos - nepřehlédnete.




Nezajít do některé z mnohých galerií a muzejí nelze. Páteční déšť nás zavedl do Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. - pro nás naprosté jedničky. Ve 2. patře chtějí všichni spatřit Picassovu Guernicu a díla Miroa, Dalího aj. My se vyřádili ve 4., kde byla díla současného umění od poválečného období přes 60. léta.




 Nádherné magnolie a krásný park Retiro, trochu blatíčka na podrážkách nevadilo.

 


Prado nelze samozřejmě vynechat, až se mi z těch velkých pláten slavných mužů zatočila hlava. Zajděte a uvidíte, lze tam strávit celý den. Ale utrpení svatých jsem už měla dost z těch všech procesí, takže jsme udělali přísný výběr.



 Madrid jako na dlani. Střechy nádherných budov a paláců jsou vidět z Azotea del Círculo Bellas Artes. Díky za super tip. A vlastně za celý itinerář. Vždy moc pomohou doporučení těch, co v určité destinaci už byli nebo nejlépe nějakou dobu tam pobývali. Snad i tento strohý výběr někoho namotivuje a pomůže.


3 komentáře:

  1. :) Tyjo, kde jsi fotila ty panoramaticke fotky z vysky??? Jak ses tam dostala? Na druhe poznavam Gran Viu, ale fakt netusim, kdes tam byla. Vas hotel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tytyty ... vůbec nečteš text. Ty sama jsi mi přeposlala ten vynikající itinerář od tve kámošky, ktera v něm píše : "Určitě si nenech ujít www.circulobellasartes.com. Je tam krásnej výhled."

      Vymazat
  2. Jo, to je ta jedna z mala veci, co jsem vynechala :D Kurnik sopa, tak priste ;)

    OdpovědětVymazat